Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΒΑΝΙΛΙΑ ΕΛΑΤΗΣ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΥΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ.ΟΧΙ ΟΠΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ , ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΕΧΕΙΣ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ……

ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΒΑΝΙΛΙΑ ….


ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕΝΗ ….

5 σχόλια:

chaniabee είπε...

Τι λες βρε φίλε???? Αυτό είναι καταστροφή!!!! Καλά έτσι γίνετε ? Εμείς εδω δεν έχουμε έλατο και δεν το ξέρουμε το αντικείμενο , αλλά τόσο κακό? Φίλε δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση σου!!!!! Κουράγιο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

Ισως η λύση για την βανιλια , εκτός τις παλιές κερύθρες να έρχετε από τις πλαστικές. Αυτή την εποχή δουλεύω σε δοκιμές τρία διαφορετικά είδη πλαστικών κερήθρων και σε λίγο καιρό θα αναρτήσω τα αποτελέσματα. Ομως σίγουρα η αντοχή τους είναι πολύ μεγαλύτερη κατά την διαδικασία της φυγοκέντρισης.

apomel είπε...

Φίλε παντελή εάν τα κεριά είναι καινούργια καταστρέφονται.
Και άντε να καθαρίσεις τον μελιτοεξαγωγέa από τα κεριά.

Φίλε Γιάννη περιμένω να δω φωτογραφίες.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλή η βανίλια αλλά πρέπει να είσαι κάθε μέρα εκεί να την παίρνεις πριν προλάβουν να την ακουμπήσουν μέσα στην κερήθρα γιατί μετά θες οδοστρωτήρα να πατήσεις τα κεριά για να βγει το μέλι….

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

Γιώργο θα έχω σύντομα φωτογραφίες , αλλά σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις δοκιμές μου , διότι σε μια από τις πλαστικές που βρίσκετε στις καστανιές - την Ελληνική μάλιστα - η βασίλισσα γέννησε κανονικότατα. Φυσικά θα γίνουν πολλά τεστ για την αντοχή τους σε όλες τις συνθήκες και μετά βλέπουμε.